Menu

The Original


Swiss Buffet


 

Curling - Eïsstock




Hoewel er veel varianten zijn, is de kaasfondue uit het land waar alle horloges perfect op tijd lopen, nog altijd de meest authentieke. 

Traditioneel wordt de klassieker bereid met een half-om-half mengeling van gruyère en emmentaler, witte wijn en kirsch.

Laat je echter niet misleiden door de eenvoudige ingrediënten.

Een echte kaasfondue wordt volgens de regels van de kunst bereid.


Eerst wordt de zogenoemde caquelon - ingewreven met een teentje knoflook voor een subtiel aroma. Hierin wordt dan witte wijn aan de kook gebracht. Deze zal de kaas helpen smelten zonder te schiften. Gebruik eventueel dezelfde wijn die je zal serveren.


Nadien wordt de geraspte kaas (die vooraf vermengd werd met een lepel bloem of maïzena) langzaamaan toegevoegd tot hij helemaal gesmolten is. Deze bloem zal ervoor zorgen dat de kaas beter smelt en minder zal schiften.


Belangrijk is om de kaas op een laag vuur te laten smelten, zo wordt hij niet taai. Een scheutje kirsch ten slotte zorgt voor extra smaak en maakt het helemaal af.

Het klassieke garnituur voor kaasfondue zijn stukjes stokbrood die je met lange vorken in de verrukkelijke kaas onder dompelt. Zorg ervoor dat je brood niet uit elkaar valt want wie zijn stukje verliest doet de afwas!

Let's go cheesy! 


Reserveer nu


Vind je brood te basic? En heb je liever 'wat meer'. Dan is het Swiss Buffet de ideale keuze voor jou! Een heerlijk uitgebreid buffet met verschillende soorten ham, chorizo, krielaardappeltjes, groentjes en vooral, nog meer kaas. 

Let's go all the way!


Reserveer nu


Ijsstokschieten, ook wel bekend als Eïsstock of Curling, is een oude populaire sport en, historisch gezien, toegeschreven aan gewoonte, die zich alleen verspreidde in gebieden met ijskoud water en toen enkel en alleen in de winter werd gespeeld. 


Met ons synthetisch ijs brengen we in deze moderne tijd verandering aan die gewoonte. Wij brengen de winter naar jullie, zowel buiten als binnen. 


Ijsstokschieten is een teampsport waarbij je in teams tegen elkaar strijdt voor de overwinning. De bedoeling is om de stenen zo dicht mogelijk bij de dolly vanaf het startpunt te schieten. De dolly wordt vóór het begin van een beurt aan het middenkruis geplaatst. 

Wie gaat met de gouden ijsstok naar huis?


Reserveer nu 


Openings Uren



Any time 

Any place 

Any where 


Copyright © All Rights Reserved

Vind Ons 



Peterseliestraat 23 

8000 Brugge 

Email: Saycheese@curlingfondue.be

Telephone: +32 492 22 88 88


Snelle Linken



Home

Gallerij  |  Menu

Contacteer Ons